

Stół Szefa Kuchni
Zaproś swoją rodzinę lub przyjaciół do naszej restauracji, na niezwykłą i wysublimowaną podróż kulinarną. Jedyna w regionie oferta autorskiego, degustacyjnego menu Szefa Kuchni, który będzie tylko do Waszej dyspozycji, zachwyci najbardziej wyrafinowane podniebienia. W jednej z naszych sal restauracyjnych Szef zaprezentuje dania, które przyrządził w naszej kuchni specjalnie dla Was. Całokształt tej niezwykłej uczty, dopełni w ramach degustacji odpowiednio dopasowane wino. Warto spróbować, aby móc opowiadać o tym doświadczeniu swoim znajomym.
Brasserie Mona
Consomme pomidorowe, tortellini szpinakowe
Pochodzący z kuchni francuskiej klarowny i bogaty w smaku mocny warzywny rosół w wersji z pomidorami i w towarzystwie tortellini.
Żeberka jagnięce, fondant z selera, kapusta włoska, sos demi glace
Smacznie przyprawione mięso jagnięce dopełnia dodatek selera w niecodziennej formie i delikatna kapusta, a całość łączy tradycyjny francuski ciemny brązowy sos.
Confit z perliczki, gratin ziemniaczane, młode warzywa, sos prowansalski

Menu Brasserie Mona
Przystawki
Tost wieloziarnisty.
Domowe frytki.
Baby mozzarella, house dressing
Zupy
Francuska bagietka.
Dania główne
Zielone sałaty sos koperkowy
Sos ,paprykowo-pomidorowy - Ajvar
Chipsy warzywne
Pomidor, bataty
Sos bearnaise.
Rozmarynowy demi-glass.
Desery
- Słony karmel
- Śmietankowe
- Vanilia
- Czekolada
- Truskawka – sorbet
- Cytryna
- owoce sezonowe
- sos: malinowy, truskawkowy, czekoladowy