Zespół
Poznaj nasz zespół

Szef Restauracji Mona
Jakub Łazarczyk
Swoją karierę zawodową rozpoczynał w pięciogwiazdkowym hotelu w Wielkiej Brytanii. Spędził tam prawie dekadę swojego życia, rozwijając swoje umiejętności kulinarne. Po powrocie do kraju pełnił rolę Szefa Kuchni w znanych miejscach na Śląsku. Jakub przyrządzał dnia kuchni rycerskiej, zajmował się kateringiem dla prywatnych linii lotniczych, pracował w restauracjach samodzielnych i hotelowych, był organizatorem gastronomii dla dużych imprez plenerowych. Doskonale czuje się podczas obsługi wesel i przyjęć, gdzie chętnie okazuje swój kunszt kulinarny. W ostatnim czasie zdobywa kolejne szlify pod czujnym okiem naszego Patrona Kuchni Restauracji Mona.

Szef Patron Restauracji Mona
Kurt Scheller
Szwajcar, pochodzący z Lucerny, zarażony pasją do gotowania. Doświadczenie zdobywał niemal na wszystkich kontynentach. Swoją karierę zawodową rozwijał w takich krajach jak: Anglia, Hiszpania, Holandia, Francja, Niemcy, Rosja, Bahrajn, Kuwejt, Egipt, Ekwador i Jamajka. Pracował dla najlepszych sieci hotelarskich. Z Polską związany od 1991 roku. Twórca idei „Stół Szefa” zainicjowanej w warszawskim hotelu Rialto. Od 2002 prowadzi Akademię Kulinarną. Laureat wielu prestiżowych nagród, członek i założyciel wielu organizacji kulinarnych. Juror w konkursach kulinarnych, odznaczony Grand Croix de l’order Etole d’Europe oraz polskim Oskarem Kulinarnym.