FB pixel
Zespół

Poznaj nasz zespół

Bartłomiej Kornacki
Szef Restauracji Mona

Bartłomiej Kornacki

Doświadczenie zawodowe zdobywał pod okiem utalentowanych Szefów Kuchni pracując w renomowanych hotelach w kraju i za granicą, jednak jak sam zauważa – największą szkołę życia przeżył pracując na statkach pasażerskich Princess Cruises. Był też właścicielem i zarazem Szefem kuchni Restauracji Warszawskiej.

Bartłomiej Kornacki, bo o nim mowa, w kuchni stawia w pierwszej kolejności na smak. Laureat i uczestnik wielu konkursów kulinarnych w Polsce. Wicemistrz Polski w podawaniu Baraniny, Mistrz Polski w podawaniu Gęsiny, Mistrz Polski w potrawach z ryb “Dorszowe Żniwa”, Wicemistrz Polski w “Potrawy z Jesiotra i Kawioru”, drugie miejsce w konkursie “Kulinarny Rajd Mistrzów”, drugie miejsce w konkursie “Ale Pasztet”, zwycięzca konkursu “Archimagirus”. Uczestnik Kulinarnego Pucharu Polski.

Fan marki Mini. Kiedy nie gotuje, odkrywa podwodne piękno nurkując albo chodząc po górach.

Kurt Scheller - Szef Patron Restauracji Mona
Szef Patron Restauracji Mona

Kurt Scheller

Szwajcar, pochodzący z Lucerny, zarażony pasją do gotowania. Doświadczenie zdobywał niemal na wszystkich kontynentach. Swoją karierę zawodową rozwijał w takich krajach jak: Anglia, Hiszpania, Holandia, Francja, Niemcy, Rosja, Bahrajn, Kuwejt, Egipt, Ekwador i Jamajka. Pracował dla najlepszych sieci hotelarskich. Z Polską związany od 1991 roku. Twórca idei „Stół Szefa” zainicjowanej w warszawskim hotelu Rialto. Od 2002 prowadzi Akademię Kulinarną. Laureat wielu prestiżowych nagród, członek i założyciel wielu organizacji kulinarnych. Juror w konkursach kulinarnych, odznaczony Grand Croix de l’order Etole d’Europe oraz polskim Oskarem Kulinarnym.
Rezerwuj stolik