FB pixel
Zespół

Poznaj nasz zespół

Szef Restauracji Mona

Dominik Duraj

Jego kulinarna droga była pełna osiągnięć i wyróżnień. W roku 2017 został uznany za Szefa Roku Polski Południowej, a jego umiejętności kulinarnego rzemiosła zostały docenione przez Gault&Millau, który umieścił go w pierwszej piątce najlepszych Szefów kuchni w Polsce. To także jedyny w Polsce Szef Kuchni, który zdobył aż 3 czapki przyznawane przez ten prestiżowy przewodnik i został nominowany do nagrody Chef of the Year. Jego motto życiowe to: Pogłębiaj wiedzę, podążaj za trendami i ciężko pracuj. To podejście pozwala mu nieustannie doskonalić swoje umiejętności i kreować wyjątkowe smaki w kuchni, dzieląc się swoją pasją i kulinarną wiedzą z naszymi Gośćmi.

Kurt Scheller - Szef Patron Restauracji Mona
Szef Patron Restauracji Mona

Kurt Scheller

Szwajcar, pochodzący z Lucerny, zarażony pasją do gotowania. Doświadczenie zdobywał niemal na wszystkich kontynentach. Swoją karierę zawodową rozwijał w takich krajach jak: Anglia, Hiszpania, Holandia, Francja, Niemcy, Rosja, Bahrajn, Kuwejt, Egipt, Ekwador i Jamajka. Pracował dla najlepszych sieci hotelarskich. Z Polską związany od 1991 roku. Twórca idei „Stół Szefa” zainicjowanej w warszawskim hotelu Rialto. Od 2002 prowadzi Akademię Kulinarną. Laureat wielu prestiżowych nagród, członek i założyciel wielu organizacji kulinarnych. Juror w konkursach kulinarnych, odznaczony Grand Croix de l’order Etole d’Europe oraz polskim Oskarem Kulinarnym.
Rezerwuj stolik