Kuchnia tradycyjna
Restauracja Mona
Menu
Przystawki
TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
68 PLN
z żółtkiem sous vide, grzybami i ogórkiem
kornserwowym
MUS Z PRZEPIÓRKI
46 PLN
aromatyzowany koniakiem
ze śliwkami
SMAŻONE GRZYBY
54 PLN
na grzance z puree truflowym z sosem
z leśnych owoców i pieczoną gruszką
QUICHE
63 PLN
z porem duszonym na maśle, chorizo,
kozim serem i chrupiacym porem
Zupy
KREM Z PIECZONEJ DYNI
33 PLN
z czarną soczewicą i suszonymi pomidorami
ŻUR Z SZUSZONYMI GRZYBAMI
37 PLN
z jajkiem i chrupiącym bekonem
ZUPA Z MAŚLAKÓW
38 PLN
z kluseczkami z fioletowych ziemniaków
i lodem borowikowym
KREM POMIDOROWY Z GRZANKAMI
32 PLN
oliwa ziołowa, grzanki
Dania główne
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
159 PLN
z gratin z batatów, demi glace i bimi
NOGA I PIERŚ Z PERLICZKI
123 PLN
na prosie jerozolimskim z pieczoną dynią
i puree z modrej kapusty
GRILOWANY SCHAB Z KOŚCIĄ
113 PLN
sezonowany 28 dni z pieczonymi
ziemniaczkami i smażoną na maśle brukselką
ROLADA ŚLĄSKA
79 PLN
kluski, modro kapusta, sos mięsny
PIERŚ Z KACZKI
86 PLN
z flambirowanymi jabłkami, konfitura owocowa, puree ziemniaczane, demi glace z pomarańczą
BURGER MONA
79 PLN
z wołowiną lub vege „mięsem”, chrupiący ser,
pomidor, piklowana cebula, frytki extra chrupkie
FILET Z SANDACZA
97 PLN
proso jerozolimskie z dynią, sałatka
ziołowa, bimi, sos kurkowy
RAGOUT Z DZIKA
73 PLN
z warzywami i porto
Makarony i sałatki
SAŁATKA CEZAR
56 PLN
z chrupiącym kurczakiem, wiejskim jajkiem,
parmezanem, anchois i grzankam
PAPARDELLE Z POLĘDWICĄ WOŁOWĄ
63 PLN
w kremowym sosie grzybowym, parmezan
SAŁATKA CEZAR
73 PLN
z chrupiącymi krewetkami w cieście
ziemniaczanym, wiejskim jajkiem,
parmezanem i grzankami
Dodatki
FRYTKI EXTRA CHRUPKIE Z MAJONEZEM TRUFLOWYM
18 PLN
PUREE ZIEMNIACZANE
15 PLN
GRATIN Z BATATÓW
23 PLN
SOS PIEPRZOWY
15 PLN
Delicje
TIRAMISU W PUCHARKU
29 PLN
CHAŁWOWY CREME BRULEE
29 PLN
z lodami z czarnego bzu
MUS Z MARAKUI
29 PLN
z lodami czekoladowymi i paloną bezą
DELICJA Z NASZEJ WITRYNY
23 PLN
dopytaj obsługę